Om AHEAD´s metodiske grundlag: Acceptance and commitment therapy

Acceptance and commitment therapy (kortet ACT) har vist sig at være særdeles effektiv til at skabe varige forandringer i menneskers liv på tværs af næsten alle psykologiske problemstillinger. Metoden er adfærdsterapeutisk og kognitivt funderet, men med et tvist: målet i ACT er at hjælpe dig til at reducere kampen mod ubehaget og de ting, du alligevel ikke kan ændre og i stedet rette dine ressourcer mod det du har kontrol over og finder værdifuldt.

Nøglebegrebet i ACT er psykologisk fleksibilitet. Psykologisk fleksibilitet er ikke et endemål man når til, men en løbende proces man kan raffinere og træne. I psykologisk fleksibilitet indgår seks kerneprocesser, som du sammen med din AHEAD-psykolog vil blive introduceret til gennem samtaler, metaforer, øvelser og mindfulness. Du kan se de seks kerneprocesser afbildet i ACT´s hexaflex her.

De seks kerneprocesser giver os effektive redskaber til at lære, at træde et skridt tilbage fra vores tanker, give plads til det smertefulde, blive mere bevidste om det, der sker i og omkring os samt handle på mere funktionelle måder, der er mere i overensstemmelse med det, der er vigtigt for os. Med andre ord, så hjælper ACT os til være mere åbne, nærværende og engagerede. Så i stedet for at vente med at leve livet til du “føler dig god nok” eller ikke føler angst, så tilbyder ACT nogle værktøjer, der fremmer et liv, der leves her og nu.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/aheadcph.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/aheadcph.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/aheadc...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/aheadcph.dk/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51